D A B O O K E R

Loading...

Как да печелите с онлайн резервации? – част II

Възможностите за печалба чрез резервации онлайн са доста разнообразни и сега ще разгледаме още няколко основни, на които определено си заслужава да обърнем внимание. Ако сте попуснали началото на темата, вижте публикацията ни “Как да печелите с онлайн резервации? – част I“.

Повече продажби, повече приходи

Сред най-ефективните практики за увеличаване на приходите са насърчаването на покупка към основния продукт (кръстосани продажби) и поощряването на такава за екстри към този продукт (надпродажби), които да направят изживяването за клиентите по-приятно или да им донесат допълнителна полза. Предлагането на една или две опции, преференции за свързана услуга или надграждане (ъпгрейд) може да се реализира както при личен контакт, така и през онлайн резервационна система. 

Наличието на удобна платформа за резервации, в която са изброени всички опции, достъпни за вашите клиенти, може да ги насочи да добавят още услуги към запазената от тях среща. На практика страницата за резервации показва вашите предложения в каталог и това позволява на клиентите да откриват и нови услуги, които могат да закупят. 

Припомняме, че DaBooker има множество функционалности, които може да използвате и за специални предложения. Включително онлайн магазин, където да предлагате своите продукти и услуги в пакет, при по-добри условия в определена комбинация или с допълнителни екстри.

Друга възможност за увеличаване на приходите е чрез продажба на ваучери за подарък, който позволяват свободен избор сред вашите продукти и услуги. Клиентите просто трябва да изберат или въведат стойността на ваучера (сумата, която са определили за подарък на лицето) заедно с данните си за плащане и да завършат покупката на момента.

Лесно промотиране в социалните медии

Независимо дали става дума за търсене или реклама, социалните медии (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) са начинът, по който много хора намират нов бизнес. Известно е, че социалните мрежи са важен канал за взаимодействие с клиентите, но какво да кажем за използването му пряко като средство за увеличаване на вашите резервации?

Социалните медии предлагат директна връзка към вашата система за онлайн резервации, като допълнително опростяват пътя от запитване до потвърждение. Например Facebook позволява добавянето на бутон „Регистрирайте се сега“ не само на страницата на вашата компания, но и на всяка спонсорирана публикация или реклама, публикувана от вас. Друг пример e поставянето на бутон „Резервирай“ на страницата ви в Instagram, който да отвежда към платформата за планиране. Така с лекота промотирате своя бизнес и насочвате клиентите направо към вашата бърза, удобна и пригодена за взаимодействие с различни устройства система за онлайн резервации DaBooker.