D A B O O K E R

Loading...

Пет причини и нуждата от резервационна система

Задаваме ви няколко въпроса:
Как организирате графика си със срещи? Как приемате резервации?
Важни ли са тези срещи, услуги и събития за вашия бизнес?

Ако отговорите са да, но все още не сте обмисляли въвеждането на резервационна система или набързо сте отхвърлили потенциала, защото мислите, че е лукс или изисква голям бюджет, прочетете следващите редове и разгледайте наново приложението на подобна система спрямо вашия бизнес модел.

Желаната резервация онлайн

Удобна, бърза и лесна – такава резервация иска клиентът, когато си запазва час за услуга, записва се на курс, наема стая, уговаря среща, купува билет за събитие или подобно. 

Иска се да бъдете там, когато се нуждаят от вас. Потребителите са онлайн все по-дълго и през повече от едно устройство, готови са да ви дадат доверието и парите си – в замяна очакват добро обслужване, на момента. Предложете им го с автоматизирана онлайн резервационна система, достъпна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Вижте демо на DaBooker още сега.

Ниски оперативни разходи

Приемането и управлението на резервации, календари, ресурси и срещи е от ключово значение когато предлагате услуги, но отнема време и оперативни разходи. 

Представете си времето за отговор на телефонно обаждане, последващото координиране на информация за клиент, услуга, графици и записване на резервацията в дневник. Сходен е процесът и по имейл с изпращане на потвърждение, обработка на плащане, напомнящ имейл или обаждане, също така съставяне на електронни таблици, списъци с клиенти. Аналогично протичат и резервациите през чат платформи и месинджъри, а управлението на всички комуникационни канали без единна система, предлагаща поглед отгоре, изисква повече ресурси и забавя процеса на обработка на единица резервация.

В резултат може да има по-високи оперативни разходи при нает регистратор (човек) или по-ниска производителност на квалифицирания персонал, ако служителите поемат това натоварване във време, в което биха могли да създават стойност за клиент. Тук идва софтуерът за онлайн резервации, който може да ви подкрепи в този процес, като бъде значително по-достъпната алтернатива с абонаментен план от DaBooker.

Увеличен брой резервации

Наличието на система за резервации спомага за това да бъдете там, когато клиентът ви потърси и да му дадете 100% от вашето внимание. 

Колко резервации се губят заради бавен отговор или невъзможност да се върнете към запитване? Били сте в среща, телефонната линия – заета, офисът затворен?

Всичко това пряко влияе върху впечатлението на клиента и респективно приходите на вашия бизнес. 80% от потребителите са готови да купят или резервират от компания, която предлага отлично клиентско изживяване. (източник: Capgemini

Покажете доброто си отношение с надеждна и ефективна система за резервации, достъпна онлайн и налична на всички устройства, по всяко време на деня – DaBooker. Направете запазването на срещи и събития удобно за потребителите и не пропускайте възможностите за бизнес. 

Повече възможности за приходи

Онлайн резервационна система е и канал за продажби. Освен като инструмент за планиране и запазване на срещи и събития по всяко време на денонощието, тя е и отлично средство за продажба. 

Може да работи с онлайн магазин, където доброто обслужване и персонален подход, да дадат възможност за добавяне на екстри към поръчката/ резервацията. Така с грижа за клиента и неговите нужди, без допълнителни усилия, бизнесът ви се развива и вашия доход се увеличава.

Големи пазарски кошници

Споменахме по-горе, че преобладаващият брой клиенти избират компания, която им предлага впечатляващо потребителско изживяване. В същото време те са и по-склонни да харчат с до 50% повече, според същия източник.

Следователно, ако разполагате с онлайн система за резервации може да привлечете и задържите клиенти, които имат нагласа да оставят повече пари при вас. Съвсем естествено ще са и по-склонни да споделят за преживяването пред приятели и семейство, което е важен момент за вашия имидж и маркетинга от уста на уста.

В допълнение може да предложите персонализация или да организирате специални дни и преференции за своите лоялни клиенти. Предимството в това е ваше с добри идеи, клиентска база и GDPR съвместим софтуер за премиум резервации DaBooker.